ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΦΟΥ
Home 9 Κέντρο 9 ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΦΟΥ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΦΟΥ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΦΟΥ

Από τον Ιανουάριο του 2009 λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην οδό Εύρου 4 στην Πάφο το Κέντρο παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό Πάφου. Σε αυτό τον ένα χρόνο της λειτουργίας μας έχουμε πετύχει πολλά αλλά καθημερινά εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και μεγάλο ζήλο για να βελτιώσουμε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες  που λαμβάνουν τα Άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας.

Το κέντρο μας δέχεται άτομα από δεκαοκτώ χρόνων και άνω, όπου μετά από λεπτομερή αξιολόγηση   εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων.
Η ένταξη του κάθε ατόμου γίνετε ομαλά με ένα πρόγραμμα σταδιακής αύξησης ώστε να δίνετε η δυνατότητα στα άτομα για ομαλή προσαρμογή και αποφυγή παλινδρομήσεων στην συμπεριφορά εφόσον είναι γνωστό σε όλους μας πόσο δύσκολη είναι η αποδοχή καινούργιων καταστάσεων και αλλαγών στην καθημερινότητα από τα άτομα με αυτισμό.
Διαθέτουμε
  λεωφορείο και μεταφέρουμε τα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας  από τα σπίτια τους στο κέντρο και στις τρεις τα πάμε σπίτια τους.
Παρέχουμε πρόγευμα και μεσημεριανό γεύμα στα άτομα που φοιτούν στο Κέντρο μας.

Καθημερινά έχουμε ενταγμένες στο πρόγραμμα μας εξόδους κοινωνικοποίησης. Οι καθημερινές έξοδοι κοινωνικοποίησης έχουν βοηθήσει πολύ τα άτομα που φοιτούν στο κέντρο μας στο να γίνουν πιο κοινωνικά και λειτουργικά καθώς επίσης έχει συμβάλλει πολύ στο να γνωρίσει πολύς κόσμος τα άτομα με αυτισμό και να καταπολεμηθεί η προκατάληψη.

Διαθέτουμε ειδικές αίθουσες όπου πραγματοποιούνται εξειδικευμένες θεραπείες που προϋποθέτουν την ύπαρξη ειδικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων.

Κρίνω  την λειτουργία του Κέντρου Παρέμβασης πολύ καλή και επιτυχημένη. Θεωρώ πως καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους στόχους της λειτουργίας του. 
Το Κέντρο παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό το κενό που παρουσιάζετε σε σχέση με την ύπαρξη ασφαλούς χώρου όπου τα Αυτιστικά άτομα να μπορούν να φοιτούν και λαμβάνουν και άλλες υπηρεσίες.

Κρίνω πως η συνέχεια της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου επιβεβλημένη, καθώς επίσης επιβεβλημένη θεωρώ και την άμεση δημιουργία και λειτουργία παρόμοιων κέντρων σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου.
Τις Θερμές μου ευχαριστίες στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και
  στους λειτουργούς που με πολύ αγάπη και με κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι πάντα πρόθυμοι και μας προσφέρουν την βοήθεια τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επώνυμα και ανώνυμα ενισχύουν το έργο μας και να προσκαλέσω και ΕΣΕΝΑ να γίνεις φίλος και συνοδοιπόρος μας.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 22, 8025, ΑΝΑΒΑΡΓΟΣ

Τηλεφωνά Επικοινωνίας: 26-221346, 99-693367

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: paphos@autismsociety.org.cy

Άλλα Προγράμματα

Recent Blogs
Εγκαίνια και Αγιασμός

Εγκαίνια και Αγιασμός

Στις 03/06/2024 τελέστηκαν από την Έντιμη Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, κυρία Μαριλένα Ευαγγέλου τα εγκαίνια και ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Πρότυπο Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων στην επαρχία Λάρνακας....

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευασισθητοποίησης για τον Αυτισμό

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευασισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκαν στις 02 Απριλίου 2024, Παγκύπρια οι πορείες για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της...

Κοπή Βασιλόπιτας

Κοπή Βασιλόπιτας

Στην παρουσία Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων, συνεργατών, γονέων και προσωπικού πραγματοποιήθηκε στις 26/2/2024 ο Αγιασμός στο Κέντρο μας στην Λάρνακα από τον Πάτερ Νικόλα και η κοπή της βασιλόπιτας από τον...

RUNNING FOR A GOOD CAUSE – OPAP LIMASSOL MARATHON

RUNNING FOR A GOOD CAUSE – OPAP LIMASSOL MARATHON

Για δεύτερη χρονιά στις 13 Απριλίου 2024 και ώρα 09:00πμ. συμμετέχουμε στο Limassol Marathon!!! Αν θες και εσύ να στηρίξεις την ομάδα "LEAVING NO ONE BEHIND'' έλα μαζί μας! Για περισσότερες πληροφορίες...

Εγκαίνια, Αγιασμός και Κοπή Βασιλόπιτας

Εγκαίνια, Αγιασμός και Κοπή Βασιλόπιτας

Τελέστηκαν στις 25/01/2024 τα εγκαίνια, ο Αγιασμός και η καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας στο Β’ Πρότυπο Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων στην επαρχία Λεμεσού. Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη των ΥΚΕ κ. Χριστίνα...

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμενη κοπή βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Αντρέα Παπαχαραλάμπους στο Β’ Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων Λευκωσίας! Με την παρουσία τους τιμησαν η Πρόεδρος του Διοικητικού...

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Αντρέα Παπαχαραλάμπους στο
Β’ Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων Λευκωσίας!
Με την παρουσία τους τίμησαν η Πρόεδρος μας, μέλη του Δ.Σ, γονείς και παιδιά.

BRUNCH ΑΓΑΠΗΣ

BRUNCH ΑΓΑΠΗΣ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου Ώρα: 09:30 - 13:00 Τοποθεσία: Gallery Stasikratous, Nicosia

Creative Web Design Agency

We're shaping the perfect web solutions

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur notted adipisicing elit sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et simply free text dolore magna ediet aliqua lonm andhn tempor facilisis sags.
January Web Design Agency . January Web Design Agency . January Web Design Agency
Επικοινωνηστε τωρα

Ελάτε σε επαφή σήμερα

Στείλτε μας μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.