Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Στήριξης των Ατόμων με Αυτισμό και των Οικογενειών τους

Home 9 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Το «Πρόγραμμα Στήριξης και Συμβουλευτικής για Άτομα με Αυτισμό και τις Οικογένειές τους» ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018. Σκοπός του Προγράμματος είναι η υποστήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το Πρόγραμμα απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 6 επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς, 3 στη Λεμεσό, 1 στη Λευκωσία, 1 στη Λάρνακα – Αμμόχωστο και 1 στην Πάφο.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί πραγματοποιούν συναντήσεις με τις οικογένειες, όπου αξιολογούν και διερευνούν τα αιτήματα τους σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, παρέχοντας την κατάλληλη κοινωνική στήριξη, καθώς και ενημέρωση για τα δικαιώματα τους και τον τρόπο διεκδίκησης τους. Επίσης, υποστηρίζουν συναισθηματικά τις οικογένειες ακολουθώντας την αρχή της εμπιστευτικότητας και τον κώδικα δεοντολογίας.

Παράλληλα, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση και δικτυώνουν τις οικογένειες με άλλους επαγγελματίες, υπηρεσίες και οργανισμούς. Επιπρόσθετα, συνεργάζονται και ταυτόχρονα κινητοποιούν επίσημα και ανεπίσημα δίκτυα υποστήριξης της κοινότητας. 

Επικοινωνηστε τωρα

Ελάτε σε επαφή σήμερα

Στείλτε μας μήνυμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.