Αρχική | Επικοινωνία |
print this page email this page go to the top of the page
Ποιοι Είμαστε

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ


Ο Σύνδεσμος για άτομα με Αυτισμό ιδρύθηκε το 1990, και είναι αναγνωρισμένος από το κράτος σαν φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Είμαστε μέλος του AUTISM EUROPE και του WORLD AUTISM ORGANIZATION.

Κύριος σκοπός του Συνδέσμου μας είναι να εργάζεται για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Αυτιστικών ατόμων. Έτσι ώστε να τους εξασφαλίζεται καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε εξασφαλίζοντας τους το δικαίωμα, δια βίου, για πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις θεραπείες που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.

Ο Σύνδεσμος μας λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία από το Μάιο του 2004 στη Λεμεσό το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Παρέμβασης για αποκατάσταση, εκπαίδευση, θεραπεία, προστασία και απασχόληση για παιδιά και ενήλικες, που παρουσιάζουν το σύνδρομο του Αυτισμού.

Τον Ιανουάριο του 2009 δημιουργείσαμε και λειτουργούμε μέχρι και σήμερα πανομοιότυπο Κέντρο στην Πάφο για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αυτισμό της επαρχίας Πάφου.

Τον Ιανουάριο του 2010 κάναμε ακόμη ένα βήμα επιπλέων και δημιουργείσαμε και λειτουργούμε μέχρι και σήμερα πανομοιότυπο Κέντρο στην Λευκωσία για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αυτισμό της επαρχίας Λευκωσίιας.

Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε Κέντρα σε όλες της επαρχίες τηε Ελεύθερης Κύπρου.

Το έργο μας δεν σταματάει όμως μόνο εδώ. είδη έχουμε προχωρήσει στην εξεύρεση και ενοικίαση σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΑ.ΚΥ κατάληλου χώρου που θα λειτουργήσουμε χώρο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου

Διστόμου 15, ΤΘ 56149, 3304 Λεμεσός

Τηλ: 25-343461    Φαξ: 25-343446

autisticassociation@cytanet.com.cy

Copyright © 2009 Cyprus Autistic Association, All Rights Reserved | Αποποίηση Design & Development by BDigital | Powered by WebStudio